O KURZECH - INFORMACE

Pro všechny zájemce a začínající sýraře, kteří se chtějí naučit a sami si vyzkoušet výrobu sýrů v domácích podmínkách.
Naučíte se správné sýrařské postupy výroby od zaočkování mléka až po finální  produkt, včetně výpočtu síly syřidla a dávkování.
Výroba z čerstvého mléka (kravského či kozího, dle momentální dostupnosti).
Hotové výrobky si i odvezete

  • Termíny od října do dubna, dle zájmu a dostatečného počtu účastníků.
  • Kurzy budou probíhat v prostorech vybavené malé domácí sýrárny.
  • Maximální kapacita kurzu 6 osob (nízký počet účastníků zaručuje prostor pro individuální přístup i komfortnější získávání praktických technologických dovedností jednotlivců přímým zapojením do výroby)
  • Možnost domluvy individuálních termínů 


Jak objednat
Pro účast na kterémkoliv z kurzů je nutno vytvořit rezervaci výběrem z volných míst u vypsaných termínů v

                                         ROZVRHU AKCÍ                                      
                                             kliknutím otevřete   
 

   Náplň kurzu :
-  skladování a úprava mléka, jeho ošetřování a vhodnost zpracování na mléčné produkty
-  pasterované a nepasterované mléko, vlastnosti a vliv na výrobu sýrů
-  mlékárenské kultury, očkování mléka
-  teploty, sýření
-  krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání
-  solení, lisování, zrání 

 V CENĚ KURZU: 

  • občerstvení během celého kurzu  (káva, čaj, voda) 
  • parkování 
  • receptury na vyráběné produkty + skripta se základními sýrařskými postupy
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • sleva na jakýkoliv další kurz či pořádanou akci (přenosná i na jiné osoby)

    S sebou budete potřebovat přezůvky do sýrárny, nádobu na solný nálev (potřebný k omývání hrudky), láhev na syrovátku, krabici, box či sáčky na jednotlivé výrobky, vhodnou tašku či přepravku k převozu hotových výrobků.


    Ubytování a stravování  ve městě   - výběr z místních ubytovacích a stravovacích zařízení 
    (širší okolí do 20km -Slavkov u Brna, Vyškov, Rousínov, Kyjov).
    Možnost stravování v několika restauracích v blízkém okolí nebo lze objednat dovoz z místní pizzerie.     Nakoupit lze v Penny či Coopu.

Storno podmínky a další viz  smluvní a obchodní podmínky


Doba konání:                        

sobota: 10:00 - cca 18:00               Přestávka na oběd  
neděle:   9:00 - cca 14:00                     - 1 hodina              


Místo konání kurzu:
Družstevní 201            Mapa
685 01 Bučovice         kontakt :  +420 771 770 870


 

 

 

 

 

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.