Víkendový kurz výroby sýrů

Doba konání :   
1.den (sobota)  10.00 - cca 18.00 h.  (Přestávka na oběd - 1 hodina)      
2.den (neděle)    9.00 - cca 14.00 h.          
                                                         
Termíny :           NOVĚ říjen 2019 - duben 2020   

Cena :                  2 600,-Kč  

 

Poslední 3 volná místa 18.-19.5./ cena po slevě = 1 800,-Kč 

   >> VÝBĚR TERMÍNU A REZERVACE <<
   

Náplň kurzu :
-  skladování a úprava mléka, jeho ošetřování a vhodnost zpracování na mléčné produkty
-  pasterované a nepasterované mléko, vlastnosti a vliv na výrobu sýrů
-  mlékárenské kultury, očkování mléka
-  teploty, sýření
-  krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání
-  solení, lisování, zrání
           

 Co si na kurzu vyrobíte :
- Jogurt typu Hollandia
- Junket - rychlý dezert s konzistencí pudingu
- Lučina 
- Tvaroh - v případě odstředění smetany odtučněný
- Čerstvý sýr - přírodní i ochucený
- Camembert
- Hrudkový sýr - na výrobu brynzy
- Halloumi - kyperský sýr vhodný na grilování
- Ricotta - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu
-
 Korbáčky, případně parenica a oštěpek
- Mozzarella, popřípadě Burratta  
Solný nálev

V CENĚ KURZU:
 

  • občerstvení během celého kurzu  (káva, čaj, voda) 
  • parkování 
  • receptury na vyráběné produkty + skripta se základními sýrařskými postupy
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • hotové výrobky (cca 1kg/os.)

CO SI VZÍT S SEBOU? 
Budete potřebovat přezůvky do sýrárny, nádobu na solný nálev, uzavírací láhev na syrovátku, plastový box (raději více menších) na jednotlivé výrobky a vhodnou tašku či přepravku k převozu hotových výrobků (pevné dno). 
             

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.