Víkendový kurz

 

MÍSTO KONÁNÍ
 

Komenského 211, Bučovice     MAPA
provozovna  
                   

Vypsané termíny
 
(obsaz.* /rezerv.* /volná místa) :
 
18.-19.2.OBSAZENO, 4.-5.3.(7-0-1), 18.-19.3.(3-0-5), 29.-30.4.(0-0-8)

*Konání víkendových kurzů je podmíněno účastí minimálně 4 osob (při nižší obsazenosti bude nabídnut náhradní termín)
*Rezervace je platná po dobu 5 dní. Neuhrazením kurzovného ve stanovené lhůtě propadá a místo je znovu volné.
 
Doba konání:   
1.den (sobota)       10.00 - cca 18.00 h. (Přestávka na oběd cca 1,5 hodiny) 
2.den (neděle)       10.00 - cca 14.00 h. 
       
Cena:   
2 900,-Kč   
Skupinová sleva 20-30%

                          >> REZERVOVAT TERMÍN <<   

                                                                         

parenica1  Diplom1
Naše výrobky z kurzů byly úspěšné i v soutěžích


Co si vyrobíte :
- JOGURT typu Hollandia
- JUNKET - rychlý dezert s konzistencí pudingu
- TVAROH 
- ČERSTVÝ SÝR (Farmář)- přírodní i ochucený
- PRIMOSALE  - sicilský měkký sýr mléčné chuti 
- CAMEMBERT
- HALLOUMI - kyperský sýr vhodný na grilování
BALKÁNSKÝ SÝR 
- RICOTTA - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu
KORBÁČKY, PARENICA A OŠTĚPEK
- MOZZARELLA
Solný nálev


V CENĚ KURZU:
 

  • občerstvení během celého kurzu  (káva, čaj, voda) 
  • suroviny a potřeby pro výrobu (mléko, syřidlo, mlékárenské kultury,...)
  • skripta se základními sýrařskými postupy včetně receptur na vyráběné produkty
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • hotové výrobky (cca 1kg/os.)

    ZAKOUPIT JE MOŽNO SÝRAŘSKÉ POTŘEBY (dle aktuální dostupnosti)
    • Syřidlo 
    • Chlorid vápenatý 
    • Mlékárenské kultury
    • Ampule na kultury 
    • Teploměr  
    • Injekční stříkačka 2ml, 5 ml
    • Formy na výrobu sýrů - 80-1000g   
    • Perlan 42x48cm na filtrování mléka
    • Sýrařská plachetka (50x50, 90x90cm)
    • Teploměr
    • Mikrováha 0,01g
    • Zápisník domácího mlékaře
    • Publikace Domácí mlékař I. a II.
    • Mlékonoš

       

CO S SEBOU? 
Budete potřebovat nádobu na solný nálev, uzavírací láhev na syrovátku, sklenici s víčkem (150-200ml) na jogurt, plastový box (raději více menších) na jednotlivé výrobky a vhodnou tašku či přepravku k převozu hotových výrobků (pevné dno).