Víkendový kurz výroby sýrů

Doba konání :   
1.den (sobota)  10.00 - cca 18.00 h.  (Přestávka na oběd - 1 hodina)      
2.den (neděle)    9.00 - cca 14.00 h.          
                                                         
Termíny :            říjen 2019 - duben 2020  (Termíny budou vypisovány průběžně od 1.září 2019)

Cena :                  2 600,-Kč  



    >> VÝBĚR TERMÍNU A REZERVACE <<
   

Náplň kurzu :
-  skladování a úprava mléka, jeho ošetřování a vhodnost zpracování na mléčné produkty
-  pasterované a nepasterované mléko, vlastnosti a vliv na výrobu sýrů
-  mlékárenské kultury, očkování mléka
-  teploty, sýření
-  krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání
-  solení, lisování, zrání
           

 Co si na kurzu vyrobíte :
- JOGURT typu Hollandia
- JUNKET - rychlý dezert s konzistencí pudingu
- LUČINA 
- TVAROH - v případě odstředění smetany odtučněný
- ČERSTVÝ SÝR - přírodní i ochucený
- CAMEMBERT
- HRUDKOVÝ SÝR - na výrobu brynzy
- HALLOUMI - kyperský sýr vhodný na grilování
- RICOTTA - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu
-
 KORBÁČKY, PARENICA A OŠTĚPEK
- MOZZARELLA
Solný nálev

V CENĚ KURZU:
 

  • občerstvení během celého kurzu  (káva, čaj, voda) 
  • parkování 
  • receptury na vyráběné produkty + skripta se základními sýrařskými postupy
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • hotové výrobky (cca 1kg/os.)

CO SI VZÍT S SEBOU? 
Budete potřebovat přezůvky do sýrárny, nádobu na solný nálev, uzavírací láhev na syrovátku, plastový box (raději více menších) na jednotlivé výrobky a vhodnou tašku či přepravku k převozu hotových výrobků (pevné dno). 
             

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.