Víkendový kurz výroby sýrů

Doba konání :   
1.den (sobota)  10.00 - cca 18.00 h.  (Přestávka na oběd - 1 hodina)      
2.den (neděle)    9.00 - cca 14.00 h.          
                                                         
Termíny :           listopad - duben 2019

Cena :                  2500,-Kč  (nyní  v akci na  slevomat.cz)
                             

   >> VÝBĚR TERMÍNU A REZERVACE <<
   

  Náplň kurzu :
-  skladování a úprava mléka, jeho ošetřování a vhodnost zpracování na mléčné produkty
-  pasterované a nepasterované mléko, vlastnosti a vliv na výrobu sýrů
-  mlékárenské kultury, očkování mléka
-  teploty, sýření
-  krájení sýřeniny, dohřívání, prokysávání
-  solení, lisování, zrání
           

 Co si na kurzu vyrobíte :
- Jogurt typu Hollandia
- Junket - rychlý dezert s konzistencí pudingu
- Máslo 
- Tvaroh - v případě odstředění smetany na výrobu másla odtučněný
- Čerstvý sýr
- Camembert
- Hrudkový sýr - na výrobu brynzy
- Halloumi - kyperský sýr vhodný na grilování
- Ricotta - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu
-
 Korbáčky, případně parenica a oštěpek
- Mozzarella
Solný nálev

CO SI VZÍT S SEBOU? 
Budete potřebovat přezůvky do sýrárny, nádobu na solný nálev, uzavírací láhev, plastový box (raději více) na jednotlivé výrobky a vhodnou tašku či přepravku k převozu hotových výrobků (pevné dno). 
             

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.