Víkendový kurz s balíčkem sýrařských potřeb


 12.-13.6.2021c   4 12.-13.6.2021d  

MÍSTO KONÁNÍ 

bývalá budova Obchodní akademie (vstup bránou)  MAPA
Opera Snímek_2020-10-07_153208_mapy.cz
 

Po dobu probíhající rekonstrukce budovy je čas zahájení kurzu posunut v sobotu na 12.hodinu, kurz bude probíhat bez polední přestávky.  
                   

Vypsané termíny
 
(obsaz.* /rezerv.* /volná místa) :
 
18.-19.6.(3-1-4), 25.-26.6.(0-0-8)
Předpokládané termíny v září: 3.-4.9., 10.-11.9.
*Konání víkendových kurzů je podmíněno účastí minimálně 3 osob (při nižší obsazenosti bude nabídnut náhradní termín)
*Rezervace je platná po dobu 5 dní. Neuhrazením kurzovného ve stanovené lhůtě propadá a místo je znovu volné.

 
Doba konání:   
1.den (sobota) 10.00 12.00 - cca 18.00 h. (Přestávka na oběd - cca 1,5 hodiny)      
2.den (neděle)       10.00 - cca 14.00 h. 
       
Cena:   
2 900,-Kč V ceně balíček sýrařských potřeb v hodnotě 350,-Kč
Skupinová sleva 20-30%(bez sýrař. balíčku)

                          >> REZERVOVAT TERMÍN <<   



Co si na kurzu vyrobíte :
- JOGURT typu Hollandia
- JUNKET - rychlý dezert s konzistencí pudingu
- TVAROH 
- ČERSTVÝ SÝR (Farmář)- přírodní i ochucený
- PRIMOSALE  - sicilský měkký sýr mléčné chuti 
- CAMEMBERT
- HALLOUMI - kyperský sýr vhodný na grilování
-BALKÁNSKÝ SÝR 
- RICOTTA - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu
-
 KORBÁČKY, PARENICA A OŠTĚPEK
- MOZZARELLA
Solný nálev


V CENĚ KURZU:
 
  • občerstvení během celého kurzu  (káva, čaj, voda) 
  • suroviny a potřeby pro výrobu (mléko, syřidlo, mlékárenské kultury,...)
  • skripta se základními sýrařskými postupy včetně receptur na vyráběné produkty
  • vystavení certifikátu o absolvování kurzu
  • hotové výrobky (cca 1kg/os.)
  • balíček základních sýrařských potřeb dle vlastního výběru v hodnotě 350,-

    OMEZENÍ !!! Neplatí pro akční nabídky, zlevněné kurzy a při uplatnění voucherů, skupinové slevy nebo slevových dárkových poukazů 

    Dle aktuální dostupnosti
    • Syřidlo 
    • Chlorid vápenatý  
    • Teploměr  
    • Injekční stříkačka 2ml, 5 ml
    • Formy na výrobu sýrů - 80-1000g   
    • Perlan 42x48cm na filtrování mléka
    • Teploměr
    • Mikrováha 0,01g
    • Zápisník domácího mlékaře
    • Publikace Domácí mlékař I. a II.
    • Mlékárenské kultury


CO S SEBOU? 

Budete potřebovat přezůvky do sýrárny, nádobu na solný nálev, uzavírací láhev na syrovátku, sklenici s víčkem (150-200ml) na jogurt, plastový box (raději více menších) na jednotlivé výrobky a vhodnou tašku či přepravku k převozu hotových výrobků (pevné dno).