Odpolední kurz - ČERSTVÝ SÝR (FARMÁŘ), PRIMOSALE, HALLOUMI, RICOTTA
MÍSTO KONÁNÍ
Komenského 211, Bučovice → mapa
VYPSANÉ TERMÍNY :
(obsaz.* /rezerv.* /volná místa)
2.11.(0-0-12)
*Konání kurzů je podmíněno účastí minimálně 3 osob (při nižší obsazenosti bude nabídnut náhradní termín)
*Rezervace je platná po dobu 5 dní. Neuhrazením kurzovného ve stanovené lhůtě propadá a místo je uvolněno
DOBA KONÁNÍ:
12.00 - cca 16.00h. (ŘÍJEN-BŘEZEN)
14.00 - cca 18.00h. (DUBEN-ZÁŘÍ)
CENA: 1 600,-Kč
Skupinová sleva
15% od 4 osob /kód slevy S-4 /1360,-Kč za 1 osobu
20% od 8 osob /kód slevy S-8 /1280,-Kč za 1 osobu
>> REZERVOVAT TERMÍN <<
- Co si vyrobíte
-ČERSTVÝ SÝR (Farmář) - přírodní či ochucený
K ochucení jsou k dispozici směsi koření, případně si lze donést vlastní dle chuti - kmín, barevný pepř, bylinky, pažitka, česnek, ořechy, ...
-PRIMOSALE - sicilský měkký sýr mléčné chuti
-HALLOUMI - kyperský sýr na grilování
-RICOTTA - syrovátkový sýr konzistence jemného tvarohu - V ceně je zahrnuto
-občerstvení (káva, čaj, voda)
-suroviny a potřeby pro výrobu (mléko, syřidlo, mlékárenské kultury)
-hotové vlastní výrobky
-receptury na vyráběné produkty + skripta se základními sýrařskými postupy
-5x forma (malá) k odkapávání sýrů
Možno zakoupit sýrařské potřeby
Dle aktuální dostupnosti - Syřidlo
- Chlorid vápenatý
- Teploměr
- Injekční stříkačka 2ml, 5 ml
- Formy na výrobu sýrů - 80-1000g
- Perlan 42x48cm na filtrování mléka
- Teploměr
- Mikrováha 0,01g
- Zápisník domácího mlékaře
- Publikace Domácí mlékař I. a II.
- Mlékárenské kultury