Sýry z KOZÍHO mléka

TERMÍNY OD ČERVNA DO ZÁŘÍ 
(budou vypisovány průběžně během března a dubna)

   
                                                              

                                                        >> VÝBĚR TERMÍNU A REZERVACE <<

                                    
Absolvovali jste již některý z našich kurzů? 
Na výrobu kozích sýrů nyní MÁTE SLEVU 20% !!!


 ODPOLEDNÍ KURZ  Út, So 15.00-19.00h.
 ČERSTVÝ KOZÍ SÝR (přírodní i ochucený), HALLOUMI a RICOTTA ze SYROVÁTKY

-cena 990,-Kč/os. (absolventi 790,-Kč)
-kapacita 6 účastníků
-délka cca 4 hodiny (15.00-19.00h.) 

Každý z účastníků si vlastnoručně vyrobí sýr z čerstvě nadojeného syrového kozího mléka, který si následně odnese domů. Tento obdrží včetně tří formiček (každá pojme obsah 60/80g, celkově tedy sýry o hmotnosti až 240g), v nichž budou sýry dále okapávat. K tomu navíc i kyperský sýr na grilování Halloumi a italský syrovátkový sýr Ricottu. 

K ochucení jsou k dispozici směsi koření, případně si lze donést vlastní dle chuti - kmín, barevný pepř, bylinky, pažitka, česnek, ořechy, ...

  • V případě zájmu se můžete zapojit do večerního krmení a dojení koz (vhodný pracovní oděv a pevná obuv)
    -obdržíte 1 litr vlastnoručně nadojeného mléka 

 DVOUDENNÍ KURZ  So odpol. - Ne dopol.
 PLÍSŇOVÉ, ZRAJÍCÍ, POLOTVRDÉ, TVRDÉ SÝRY


-cena 1990,-Kč (absolventi 1590,-Kč)
-kapacita 5 účastníků
-zahájení a délka konání kurzu : 1.den 15.00-cca 20.00h. /2.den (5-6h.dojení a krmení) ?h.-cca 11.00h. 

 VYROBÍTE SI SÝR (cca 300g) DLE VLASTNÍHO VÝBĚRU 
-Chevrotin, Asiago, Morbier, Jack, ... 
-dále pro všechny účastníky výroba čerstvého kozího sýru s ochucením či přírodní
  (K ochucení jsou k dispozici směsi koření, případně si lze donést vlastní dle chuti - kmín,barevný pepř,bylinky,pažitka,česnek,ořechy, ...)
-a ze syrovátky stihneme i Ricottu

  • Možnost přespání máte u nás zdarma (vlastní spacák)
  • Můžete se zapojit do večerního a ranního krmení, včetně dojení koz a vyhánění na pastvu 
    (vhodný pracovní oděv a pevná obuv)
  • Farmářskou snídani si připravíte z dostupných domácích produktů (mléko, máslo, tvaroh, jogurt, sýry, vajíčka,..)
  • Domů si mimo vyrobených sýrů odvezete i 1 litr kozího mléka z ranního dojení (do vlastní nádoby) 

 


Nezapomeňte si s sebou přibalit přezůvky do sýrárny a hlavně zápal a vášeň pro výrobu:-)

  

 

 

 

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.